Ny här? Anmäl dig till nyhetsbrevet och få 100 kr rabatt*

Spara upp till hela -40% här

★ Stort utbud ★ Kända märken ★ 30 dagars returrätt

Bar-tabell för klockor

Följande tabell sammanfattar den typ av användning som vattentäta klockor lämpar sig för, beroende på det angivna vattentäthetsdjupet:

 

Angivet vattendjup

Motsvarande vattentryck

Klarar rengörning, regn och vattenstänk?

Kan bäras i duschen?

Kan bäras vid bad?

Är simning möjligt?

Är sportdykning möjligt?

30 m 

3 Bar 

Ja

Nej

Nej 

Nej 

Nej

50 m 

5 Bar 

Ja 

Nej 

Nej 

Nej 

Nej

100 m 

10 Bar 

Ja 

Ja 

Ja 

Ja 

Nej 

200 m 

20 Bar 

Ja 

Ja 

Ja 

Ja 

Ja 

 

 

 

  

 

 

 

Vattentålighet för klockor

På VALMANO anges alla specifikationer för vattentäthet i DIN 8310. Klockans vattentålighet är graverad på baksidan av klockan. Ibland finns informationen även på boetten eller urtavlan. Du hittar också information om vattentålighet i användarhandboken alt. i produktdetajerna på vår hemsida. Om du fortfarande är osäker, ha aldrig klockan i vatten - eller kontakta oss.

Vattentålighet är inte en permanent egenskap. Om du tänker simma med klockan regelbundet bör den kontrolleras varje år. Orsaken till detta är de inbyggda tätningselementen, som försämras i sin funktion och vid daglig användning. Tätningarna och även klockans delar utsätts för en naturlig åldringsprocess, som kan påskyndas av faktorer som t.ex. svett och syror. På grund av dessa externa faktorer kan vattentäthet inte garanteras under hela klockans livslängd.


Specifikationer i bar är inte likvärdiga med motsvarande vattendjup! Även om ett tryck på 3 bar motsvarar ett vattendjup på 30 meter är detta specifikationer för provtryck som uppnås i provningsuppställningar. Vid användning i naturliga vattenmiljöer kan dessa tryckgränser överskridas även på mindre djup och därmed leda till vatteninträngning.

Om du är osäker, använd aldrig klockan i vatten. Detta förlänger klockans livslängd och kan spara dyra reparationer.
Permanent vattentålighet kan inte garanteras.


 

** Tillverkarens rekommenderade detaljhandelspris.