Ny här? Anmäl dig till nyhetsbrevet och få 100 kr rabatt*

★ Stort utbud ★ Kända märken ★ 30 dagars returrätt

ALLMÄNT

Som alla vackra saker i livet kräver dina smycken lite underhåll. För att hålla dina smycken i bästa skick är det bra att ha lite kunskap om rätt behandling och skötsel!
Ju mer du tar hand om dina smycken, desto längre kan du njuta av dem.
En bra tumregel är: Ju mer du bär dina smycken, desto mer behöver du ta hand om dem.

PROFESSIONELLA RENGÖRINGSPRODUKTER OCH RENGÖRINGSDUKAR.

Mjuka trasor för guld och silver är den perfekta lösningen för all lätt smuts. Genom att försiktigt polera dina smycken med dessa trasor kommer de att glänsa igen på nolltid!

Vattenbad

Den perfekta rengöringsmetoden för kraftigare nedsmutsning:
Rengöringsvätskan i ett vattenbad tränger också in på svåråtkomliga ställen, vilket gör det till en idealisk metod för djuprengöring. Observera att det är viktigt att du sköljer smyckena under rinnande vatten en stund efter behandlingen. Avsluta behandlingen med en grundlig polering.

Krämer

Om dina smycken är mycket smutsiga är vårdande krämer en bra lösning. Applicera krämen på de smycken som ska rengöras. Tvätta smycket sedan under rinnande vatten och polera det noggrant. Dina smycken kommer att glänsa igen och skyddas mot smuts och fukt.


GULD

Guld är en relativt okänslig ädelmetall som är lätt att rengöra.

Se till att du lägger dina guldsmycken i ett varmt vattenbad då och då. Tillsätt några droppar mild tvål och rengör smyckena med en mjuk tandborste.
Torka sedan smyckena med en mjuk, luddfri trasa.

Observera: Guld får aldrig komma i kontakt med klor eller starka rengöringsmedel som innehåller klor, eftersom de förlorar sin färg.


SILVER

Silver har en tendens att missfärgas. Det är känsligare än guld och kräver lite mer omsorg för att behålla sin glans.

Metoden för rengöring av silver är densamma som för guld: lägg ner dina silversmycken i ett bad av varmt vatten med tvål eller milt rengöringsmedel. Låt sedan smyckena rinna under rinnande vatten och polera dem noggrant.

Om missfärgningen är mer intensiv är det lämpligt att använda en professionell silverrengörare.


ROSTFRITT STÅL


Smycken i rostfritt stål är mycket tåligare än silversmycken. På grund av de små mängder nickel som rostfritt stål innehåller är risken för allergiska reaktioner mycket liten.

Använd en mikrofiber- eller en mjuk trasa för att rengöra smyckena.

När du har tagit bort smuts kan du enkelt polera upp smyckena med en bomullsduk.


ZIRCONIA

Rengör endast zirkonia-stenar på dina smycken genom att lägga dem (kortvarigt!) i vatten för att sedan torka av dem med en mjuk trasa.


LÄDER

Var medveten om att läder är mycket känsligt för skador när det kommer i kontakt med vatten. Vissa typer av läder (t.ex. krokodil) bör inte komma i kontakt med vatten alls. Om rengöring med vatten är oundviklig rekommenderas det att du använder en speciell lädertvål. Materialet får under inga omständigheter blötläggas i vatten, eftersom detta kan skada och försvaga det.

** Tillverkarens rekommenderade detaljhandelspris.